Sport Coaching & Training


For health, soundness & performance

Sports coaching & Training
Sports Coaching & Training
Sports coaching & Training
Sports Coaching & Training
Sports Coaching & Training

Sport Coaching & Training

 

 

Correcte training zorgt ervoor dat het paardenlichaam wordt voorbereid op de taken die het moet uitvoeren. Ze behoedt het lichaam voor letsels, verbeterd de gezondheid en het welzijn.

Hierdoor kunnen paard en ruiter een echte eenheid vormen, ten volle genieten van hun partnerschap en hun doelen realiseren.


Elke combinatie is uniek. 

Daarom biedt Equi 'n sync een op maat gemaakte, individuele trainingsbegeleiding om jullie volste potentiëel te ontwikkelen ongeacht het niveau.


We starten met een kenningsmakingsgeprek en screening.

Hierin overlopen we wat uw doelen zijn, hoe uw training er momenteel uitziet, waar u en uw paard tegenaan lopen.


Daarna bepalen we met behulp van een fittest en een fysiotherapeutische check- up de huidige fysieke gesteldheid van uw paard en de reële intensiteit van jullie trainingssessies.

Op basis van deze bevindingen wordt een gedetailleerd trainingsprogramma en -advies op maat opgesteld waarmee u snel en gericht kan starten.


U krijgt hiermee niet alleen u een duidelijk beeld van uw paard's huidige conditie, kracht en verbeterpunten, maar ook van welke trainingsintensiteit passend is voor uw paard en welke oefeningen de huidige training extra kunnen ondersteunen.

Het is namelijk best mogelijk dat uw ruitergevoel iets anders ingeeft dan wat uw paard werkelijk ervaart.


Voor goed resultaat is 6 wekelijkse folow-up aangewezen om de fysieke groei te evalueren en te bekijken waar verdere aanpassingen nodig zijn om op een gezonde, verantwoorde manier jullie doel te bereiken. 


Zelf niet in de mogelijkheid om uw paard te trainen?

Dan neemt Equi 'n sync de training graag van u over, zowel op uw locatie als intern.


Uiteindelijk, of u nu recreatief rijdt of een fanatiek wedstrijdruiter bent; we willen allemaal graag een gezond en fit paard!
Verbeteren van conditie

We werken aan een uithoudingsvermogen passend voor de eisen die aan het paard gesteld worden en waardoor vermoeidheid -en daarmee het risico op blessures- verminderd worden.

 

 

Verbeteren van kracht

Oefeningen aangepast aan de bewegingen en vereiste spieracties per discipline.

 

 

Vergroten van de souplesse

Verhoogt de beweegelijkheid van de gewrichten door spanning in spieren en bindweefsel te verminderen waardoor het paard makkelijker, vrijer kan bewegen en beschermd wordt tegen blessures.

 

Blessure preventie

Correcte training zorgt ervoor dat het paardenlichaam wordt voorbereid op de taken die het moet uitvoeren. Ze behoedt het lichaam voor letsels, verbeterd de gezondheid en het welzijn.

 

 

Minder rijtechnische moeilijkheden

Een paard dat goed in zijn vel zit en fysiek werd voorbereid op de taken die van hem verlangd worden zal een echte eenheid kunnen vormen met zijn ruiter waardoor beiden ten volle kunnen genieten van hun partnerschap.