Sport Coaching & Training


Voor gezondheid, welzijn en prestatie

Sports coaching & Training
Sports Coaching & Training
Sports coaching & Training
Sports Coaching & Training
Sports Coaching & Training

Van training tot triomf

 

Of het nu gaat over het winnen van prijzen, of over het overwinnen van moeilijkheden bij het rijden; correcte, functionele training zorgt ervoor dat uw paard wordt voorbereid op de taken die van hem/haar verwacht worden. Ze behoedt het paardenlichaam voor letsels, verbeterd de fysieke conditie, de gezondheid en het welzijn.

Uw paard zal er zich beter door in zijn/haar vel voelen en jullie zullen samen een echte eenheid kunnen vormen, ten volle kunnen genieten van jullie partnerschap en jullie doelen kunnen realiseren.


Elke combinatie is uniek.

Ieder paard heeft andere kwaliteiten, elke ruiter andere doelen. Maar één ding staat vast: training is er voor het paard. Uw paard moet de kans krijgen om zijn/haar lichaam op de juiste manier te gebruiken en te ontwikkelen, zodat het optimaal kan presteren zonder dat het geforceerd wordt.

Zo kan het zijn/haar natuurlijke capaciteiten ten volle benutten en verbeterd niet alleen de fysieke conditie, maar ook het mentale welzijn. Door uw training aan te passen in functie van uw paard; kunnen blessures, problemen, paardenleed en veel ruiter frustraties vermeden worden. 


Om uw doelen met uw paard juist in kaart te kunnen brengen starten we met een kenningsmakingsgeprek en screening.

Hierin overlopen we wat uw verwachtingen zijn, hoe jullie training er momenteel uitziet, wat u met uw paard wil bereiken en waar jullie paard tegenaan lopen.


Omdat ruitergevoel vaak iets anders aangeeft dan datgene wat het paard werkelijk ervaart,  bepalen we daarna met behulp van een fittest en een fysiotherapeutische check- up de actuele fysieke conditie van uw paard en de reële intensiteit van jullie trainingssessies.

U krijgt hiermee niet alleen u een duidelijk inzicht in uw paard's actuele fysieke conditie, maar ook van welke oefeningen en trainingsintensiteit passend zijn om het beste in uw paard naar boven te brengen. Moet er kracht worden ontwikkeld, snelheid, techniek of eerder uithouding? 


Op basis van deze bevindingen stel ik een trainingsadvies op maat op, waarmee jullie snel en gericht kunnen starten.

Voor goed resultaat is 6 wekelijkse folow-up aangewezen om de fysieke groei te evalueren en indien nodig bij te sturen.


Samen halen we het beste in uw paard naar boven en bouwen we aan een succesvolle, gezonde sportieve of recreatieve carrière!


Zelf niet in de mogelijkheid om uw paard(en) te trainen?

Dan neem ik de training graag van u over, zowel op uw locatie als intern.

Verbeterde prestaties, houding & beweging

Of het nu gaat om sport of recreactie, door het ontwikkelen van kracht, souplesse, uithouding, snelheid en techniek verbeteren de beweging, houding en prestaties van uw paard.

Natuurlijke capaciteiten worden gemaximaliseerd zodat uw paard zijn volste potentieel kan bereiken.


 

Gezondheid & welzijn

Training aangepast aan de noden en limieten van uw paard, bevordert  zijn/haar fysieke en mentaal welzijn.

Blessures, onnodige stress, leed en angst worden voorkomen door het ontwikkelen van de juiste spieren en het bevorderen van een gezonde houding en beweging. 

Dit draagt bij aan uw paard zijn/haar actieve leven en langdurige gezondheid.Blessurepreventie

Door uw paard te trainen in functie van zijn/haar lichaam en uw verwachtingen, kunnen blessures ten  gevolge van overmoedigheid, verkeerd lichaamsgebruik, slechte houding of overbelasting voorkomen worden.

 

 

Minder rijtechnische moeilijkheden

Een paard dat fysiek fit is en zich goed voelt; zal met plezier met u aan het werk gaan, uw hulpen beter begrijpen en makkelijk kunnen uitvoeren; waardoor jullie vloeiender en effectiever kunnen samenwerken zonder verzet of ander probleemgedrag.

Zo kan u een echte eenheid vormen met uw paard en kunnen jullie ten volle kunnen genieten van jullie partnerschap.