OVER DE PRAKTIJKEqui  'n sync streeft er met haar globale benadering  naar om paarden zich goed in hun vel te laten voelen,

hen optimaal te laten functioneren en hen te begeleiden naar een succesvolle, gezonde, sportieve of recreatieve carrière.

Ook onze oudere vrienden horen hierbij en verdienen te kunnen genieten van een comfortabel pensioen.


Waarvoor kan u bij Equi  'n sync terecht?- Behandeling van houdings- en bewegingstroornissen van uw paard

- Optimaal herstel voor uw paard na blessure, ziekte of medische ingreep

- Training van & trainingsbegeleiding  voor uw (sport)paard.


01 Sportblessures


Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van bewegingsstoornissen.

Door kleine afwijkingen tijdig op te sporen en te behandelen kunnen grotere problemen voorkomen worden. 

04 Therapeutische oefenschema's (revalidatie) & training

 

Na een blessure moet de belastbaarheid van het paard opnieuw worden vergroot. Dit gebeurt in samenspraak met de behandelende dierenarts. Er wordt een individueel oefenplan opgesteld dat  de eigenaar thuis kan volgen of door mij kan worden uitgevoerd. 

Ook sportfitte paarden waarvan prestaties moeten worden verbeterd of de scholing moet worden verfijnd kunnen bij mij terrecht. 


06 Pre- & Post- operatief

 

Voor een operatie kan de wachttijd nuttig besteed worden aan positieve beïnvloeding van weefsel en musculatuur. Ontstane compensaties kunnen zo al worden behandeld waardoor herstel na de ingreep wordt bevordert.

Na een chirurgische ingreep  ligt de focus eerst op pijnstilling en ontstekingsremming waarna langzaam wordt gestart met bewegingstherapie om de mobiliteit en stabiliteit van de aangedane structuren weefsel/gewricht te herstellen.

Dit proces start  na overleg met de behandelende dierenarts & volgens de verscheidene fasen van wondheling & belastbaarheid van structuren.

02 Rijtechnische problemen

 

Problemen bij het rijden zijn vaak een teken aan de wand dat er iets niet in orde is met je paard. Jammer genoeg kunnen zij het ons niet 'vertellen', het is aan ons om signalen juist te interpreteren en gedrag te analyseren.

05 Trauma & pathologie

 

Paarden zijn groot en sterk maar tegelijk ook erg fragiel. Een ongeluk loert in  een klein hoekje.

Na verwijzing van een dierenarts kan fysiotherapie de medische behandeling ondersteunen op vlak van pijn management, wegnemen van compensatoire hypertonie, preventie van atrofie en het in stand houden en/of verbeteren van de mobiliteit & flexibiliteit.


07 Wondheling

 

Verwondingen komen bij paarden frequent voor, sommige al ernstiger dan andere. Een spoedig herstel is gewenst maar het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat er geen weefsel gaat verkleven of dat het litteken de beweging gaat beperken.

10 Sportbegeleiding

 

Om sportieve prestaties te verbeteren moeten fysieke grenzen verlegd worden. Het is belangrijk om voor ieder paard individueel exact te bepalen waar die liggen om zo optimaal mogelijkt te kunnen trainen. Dit wil zeggen minder trainen met meer resultaat en minder risico op blessures.

03 Hals- en rugproblemen

 

De hals van het paard is erg flexibel waardoor spieren en ligamenten een belangrijke rol krijgen in de stabilisatie ervan.

Verder heeft hij een belangrijke functie voor de balans van het paard, stoornissen kunnen leiden tot verminderde beweegelijkheid of balans verlies.


De rug vormt dan weer de verbinding tussen voor -en achterhand en  is verantwoordelijk voor de krachtoverdracht van het achterbeen naar voor toe.  De rug en core werken samen volgens het string-bow principe. Dit verreist een evenwicht tussen de bovenlijn en de core. Disbalans kan leiden tot erg uiteenlopende klachten. 

 

08 Chronische aandoeningen

 

Bij aandoeningen die niet meer te genezen zijn kan palliatieve behandeling symptomen als pijn en stijfheid doen afnemen waardoor de levenskwaliteit van het paard verbeterd. 

09 Comfort voor het oudere paard

 

Een ouder paard vraagt wat meer aandacht en verzorging ook op vlak van  het bewegingsaparaat.

Door pijn en stijfheid te behandelen kunnen we de senior meer comfort bieden tijdens zijn laatste levensjaren.

11 Neurologische aandoeningen

 

Neurologische problemen vragen speciale aandacht om de functie van het paard zo goed mogelijk te herstellen of om ervoor te zorgen dat de levenskwaliteit ondanks de onstane stoornissen gewaarborgd kan blijven.

 Over Els


Els Martin

Al van kindsbeen af is Els gepassioneerd door paarden.

Ondertussen zit ze al 30 jaar in het zadel en geniet haar eerste paard als 30'er bij haar op de weide van zijn pensioen.


Haar passie werd uiteindelijk ook haar beroep.


Na diverse Hippische beroepsopleidingen gevolgd te hebben en 15 jaar praktijkervaring te hebben opgedaan in diverse grote sportstallen, wilde Els nog meer kunnen betekenen voor paarden en nog meer kennis verwerven.

Dus dreef passie haar opnieuw in de studieboeken waarna ze afstudeerde aan het Duits Instituut voor Equine Osteopathie en aan de Vives hogeschool. Hiervoor legde ze een roterende externship af bij Equitom BV. met nadruk op de afdelingen Orthopedie & Revalidatie.


Vandaag neemt ze al deze kennis en ervaring  mee in haar dagelijkse praktijk en verrijkt ze die regelmatig met bijscholingen en aanvullende studies om op de hoogte te blijven van recente wetenschappelijke ontwikkelingen. 


Zo biedt Els een volledige, deskundige therapeutische- en trainingsbegeleiding voor uw paard ongeacht niveau of leeftijd


Denk je dat Els iets kan betekenen voor jou en jouw paard?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!
Er is niets dat mij gelukkiger maakt dan die vrolijke hinik als ik aan stal toekom. Een swingende paardenrug onder het zadel. Een tevreden proestje nadat weer een klein stapje in de goede richting werd genomen. Gesloten ogen gevolgd door smakken & geeuwen!


Van's morgens tot 's avonds tussen de paarden.

Mogen bijdragen aan hun welzijn, herstel en sportprestaties. 

Alle puzzelstukjes samen leggen om ervoor te zorgen dat ze het beste van zichzelf kunnen geven, elk met zijn of haar eigen kwaliteiten.

Paarden een stem geven, lijden kunnen herkennen en behandelen.


I love horses & I love what I do!
Els M.

Opleidingen

 

 • Dipl Manegehouder- Africhter 
 • Cert Zelfstandig Instructeur
 • Vts Initiator en Trainer gecertificeerd
 • Dipl Masseur en adviseur in onderhoud & training voor paarden (L5)
 • Dipl Equine Medical Taping
 • Cert Advanced Biomechanics
 • Cert Veterinairy Assesment
 • Dipl Equine Myofascial Release Therapist
 • Cert Inspanningsfysiologie van het paard.
 • Dipl Acupressuur bij paarden
 • Dipl Jack Meagher therapy
 • PG Dipl Physiotherapie fur pferde
 • PG Dipl Animal Rehab Assistant & Sports Coaching (Equine) (Afstudeeropdracht met als onderwerp 'Revalidatie van een warmbloed merrie na acetubulaire/ ischium fractuur geassocieerd met intermitterende (sub)luxatie van het coxofemorale gewricht.'
 • MLD/ KPE i.o.
 • PG Dipl Manuele Therapie 

 

 

Bijscholingen

 

 

 

Equi 'n sync is aangesloten bij de Duitse beroepsvereniging voor Dierenartsen & Dierfysiotherapeuten DGT ev. de., de Nederlandse beroepsvereniging voor Paarden Sportmasseurs VPSN en bij de federatie van Nederlandse Hippische Branche Organisaties


Dit betekent dat mijn kwalificaties gecontroleerd en getest worden om mijn klanten te verzekeren van kennis en vakbekwaamheid.
Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in mijn vakgebied volg ik regelmatig aanvullende opleidingen en extra trainingen.

Een garantie dat uw paard in goede handen is!

Logo VPSN
Logo DGT
Logo FNHB